neděle 1. listopadu 2020

Stacey Marie Carnival XL Pro paletka od BPerfect Cosmetics

Ahoj všem! Po dlouhé době tady mám recenzi na paletku očních stínů. Jak už napovídá z názvu paletky, Carnival XL Pro je vytvořena ve spolupráci s influencerkou Stacey Marie, která dokáže na oku vytvořit něco absolutně úžasného. Paletku jsem si pořídila v září 2019 na e-shopu BeautyBay. Pamatuji si, jak jsem večer seděla na našem ubytování v Benátkách a prohlížela jsem si, co mají na BB nového. Když jsem ji zahlédla, bylo mi jasné, že musí být má. Tato paletka mě stála přibližně 1400 Kč. Pořizovací cena je tedy vyšší, ale za čtyřicet stínů mi to přijde naprosto adekvátní. Kromě stínů na oči se zde nachází také 3 rozjasňovače.  


V této paletce si snad každý musí vybrat to své. Já mám nejvíc důlků asi v modrých stínech, ale paletku používám úplně celou. Matných stínů se zde nachází třicet a zbylých deset je třpytivých. Co mi zde chybí, tak jsou fialové stíny, které se zde nachází pouze tři a ještě k tomu jsou dva z nich třpytivé. 






Vidíte ty barvy? To je něco nádherného, nemyslíte? Asi jsem v životě neměla pigmentovanější paletku takových barev. Proti pigmentaci tedy nemůže padnout jediné slovo, jelikož je naprosto úžasná. A nejen na swatchy prstem, ale také když stín naberete na štětec. Jednu výtku ale vlastně mám. Pigmentace je tak vysoká, že nejde ani pořádně vymýt ze štětců. Některé z nich mi tedy zbyly modré. Pigmentace z červených a růžových stínů zase zůstává na oku i po odlíčení. Takto vysoce pigmentované stíny se však úplně nehodí pro začátečníky, kteří ještě nemají moc velkou zkušenost s rozmazáváním do ztracena. Musím přiznat, že i já s tím občas mám problém a to už mi pod rukama něco málo prošlo. 




Co se týče výdrže stínu na oku, není úplně ideální, vydrží však několik hodin. S kvalitní bází pod oční stíny je to samozřejmě mnohem lepší. Největší problém jsem však měla vždy u cut crease líčení. Na tento typ líčení používám bílou bázi pod stíny od Nyx, s tou však stíny vydržely maximálně dvě hodiny. Jako další jsem používala krémový korektor Nyx, výdrž stínů se prodloužila přibližně na pět hodin, což je ale pořád málo. Asi před týdnem jsem však zkusila tekutý korektor od Revolution a musím říct, že jsem byla vážně překvapená. Stíny mi vydržely sedm hodin. Déle už jsem je netestovala, takže je možné, že by zvládly ještě víc. Kdybych tohle věděla už před rokem...


Co mi na paletce vadí asi nejvíce je to, že práší. I když štětce oklepávám, u některých barev se mi prostě stává, že padají dost i pod oko. Je určitě tedy lepší udělat první stíny a až poté se vrhnout na makeup.




Kdyby se mě někdo zeptal, jestli si po spotřebování hodlám paletku pořídit znovu, tak bych spíše odpověděla, že ne. A to hlavně kvůli tomu, že je na trhu více takovýchto paletek a já raději než abych sáhla po jistotě, tak jdu radši do něčeho nového. Šla bych možná však do její "sestřičky" Love Tahiti, která má stíny trošičku jiné a je tam více fialových, které já přímo miluji. Každopádně pokud hledáte něco hooodně barevného a máte už trošku zkušeností se stíny, tak ji určitě doporučuji. 

Pokud byste chtěli vidět více mých líčení, tak mě určitě nezapomeňte sledovat na mém kosmetickém instagramu @makeup_by_kendys, kde mám v plánu také přidávat více tipů na produkty a malé recenze. 





2 komentáře:

Všem moc děkuji za komentář :)