neděle 21. června 2020

La Roche-Posay Effaclar - recenze po roce používání

Všechny vás zdravím u nového článku. Dneska jsem se rozhodla, že napíšu něco o značce La Roche-Posay a jejich řadě Effaclar, po roce užívání. Ke všem produktům přidávám i odkaz na BENU lékárnu. A proč doporučuji zrovna Benu? Protože tam mívají super akce a ne jen zrovna na LRP, ale i jiné značky dermokosmetiky, jako například Eucerin, Bioderma nebo Vichy. A abyste si nemysleli, že s těmi akcemi kecám, tak níže přikládám screenshot z jejich e-shopu!




Micelární voda
Micelární vodu jsem spotřebovala ze všech produktů nejdříve, i přes to mi vydržela několik měsíců. V popisu vody se uvádí, že neucpává póry a nezanechává mastný filtr, což můžu jedině potvrdit. Já tedy neměla problém s žádnou micelární nebo "obyčejnou" pleťovou vodou, pokud vám ale třeba některé jiné značky nevyhovují, tak určitě zkuste tuto. Najdete ji zde.



Čistící gel
Tento gel mám stále ještě na poličce v koupelně a spotřebováno mám něco přes půlku. Nečistím si s ním pleť každý den, ale přibližně 3x týdně, vydrží tedy opravdu dlouho. Pleť je po jeho užití čistá, svěží a hlavně bez přebytečného kožního mazu, přesně jako se píše v popisu produktu. Jelikož mám pleť smíšenou, tak mi některá místa vysušuje, ale není to nic hrozného, co by nenapravila trocha krému. Gel můžete najít tady.





Čistící krém
Teď už se dostáváme k produktům, které jsem si opravdu oblíbila. Tento krém taky stále ještě mám, ale jelikož je ho menší množství než u předchozího gelu, tak ho zbývá jen maličko. Ze začátku jsem jej používala stejně jako gel, ale přišlo mi zbytečné čistit si pleť oběma produkty. Proto jsem tento krém zařadila do mé rutiny trochu jinam a používám ho na odličování. Pokud nosíte občas makeup jako já nebo klidně i častěji, tak je tento produkt na odlíčení úplně bezvadný. Zbaví vás veškerého makeupu a pleť je po něm čistá a svěží. Já po takovém odlíčení už jen sáhnu po micelární vodě a dočistím si pleť tam, kde jsem se s krémem nedostala (okraje obličeje u kořínků vlasů). Krém vřele doporučuji a určitě budu kupovat znovu. Sežene zde.



DUO+ Krém
Další oblíbený produkt, tentokrát "obyčejný" krém. I přes to, že obsah balení je jen 40 ml, tak mi krém vydržel několik měsíců, jelikož ho stačí nanést jen trošku. Krém má takovou gelovo-krémovou konzistenci a pleť zanechává matnou, což je pro mě pozitivum, protože nemám ráda, když se moc lesknu. Nanášela jsem si ho vždy večer a ráno. Krém můžete dát i pod makeup, pleť je pod ním hezky hydratovaná. Můžu říct, že s tímto krémem se mi struktura a celkový vzhled pleti zlepšil. Takže za mě palec nahoru a určitě si ho zase pořídím. Krém najdete zde.


Cílená péče
Ze začátku mi tato péče moc nepomáhala. Dělala jsem však jednu zásadní chybu. Vždy když se mi objevil nějaký pupínek, tak jsem si ho mačkala, škrábala a kdoví co ještě, abych se ho zbavila a poté si vždy na noc nanesla tento produkt. Hojení pupínku se však vůbec nezrychlilo a trvalo to stejně dlouho, jako bych si na něj nic nedávala. Poté jsem tomu však přišla na zoubek. Péče se musí na pupínek aplikovat bez jakéhokoliv nípání, nejlépe přes noc. Ráno už většinou není po pupínku ani stopy. Já už mám v zásobě koupenou další, takže vám ji rozhodně doporučuji!  Seženete ji tady



DUO+ SPF30 Krém
Jako poslední tady mám zase krém DUO+, tentokrát však ve verzi s SPF30. Tento produkt zde mám navíc, jelikož jsem si ho pořídila teprve nedávno a použila jsem ho jen párkrát. Zatím mi však zcela vyhovuje. Koupila jsem si ho kvůli tomu, že používám Peeling Solution s kyselinou od The Ordinary, která může zvýšit citlivost na UV záření. Řekla bych, že jeho účinky jsou stejné jako při normálním DUO+. Jeho konzistence je však krémovější a podobá se spíše běžným opalovacím krémům. Tento SPF krém mi zatím vůbec neucpává póry a to je pro mě hlavní! Pokud ještě nemáte ne léto krém s ochranným faktorem, tak zkuste určitě tento. :)
Koupíte zde.



Už jste někdy zkoušeli něco od La Roche-Posay? A jestli ano, jak jste byli spokojeni?

Jelikož mé fotky, které jsem fotila před rokem, stály za prd, tak jsem si půjčila fotky jednotlivých produktů od Benu lékárny.
Tento článek není spoluprací s Benu lékárnou, ani s jinými značkami.

2 komentáře:

  1. super!diki za radu a rada podivam na krem s spf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, jsem ráda, když můžu takto někomu pomoct :)

      Vymazat

Všem moc děkuji za komentář :)