neděle 8. prosince 2019

Itálie - ubytování

V dnešním článku bych vám ráda ukázala ubytování, ve kterých jsme se nacházeli po naší cestě Itálií. Všechny místa jsem hledala na Airbnb, protože se nám z minulé dovolené velmi osvědčilo. Jelikož jsme jeli autem, tak jsme potřebovali parkování u ubytování v ceně a dalším požadavkem byla kuchyň, protože si na takovýchto dovolených rádi vaříme sami, navíc tím dost ušetříme. V následujících odstavcích se tedy dozvíte, jestli ubytování splnily naše očekávání a budu jedině ráda, když vám tento článek pomůže s výběrem. Bohužel jsem některá ubytování zapomněla vyfotit, tak se předem omlouvám. 😁

1. Bagni di Zolfo
Toto ubytování se nachází u města Bolzano a můžete se z něj podívat třeba do Val di Funes, Passo Pordoi nebo Lago di Carezza, tak jako my. Náš pokoj se nacházel v podkroví domu, takže byla potřeba vystoupat dost schodů, což není po velkých túrách úplná ideálka, ale zvládnout se to určitě dá. 😀
Hostitelčina dcera nás mile přivítala a ukázala nám vše potřebné. Na ubytování se nacházelo všechno vybavení. Jediná věc, co mi zde chyběla, byla varná konvice a mikrovlnka, ale všechno se dá zvládnout i bez těchto spotřebičů. Parkování bylo na maličkém parkovišti před domem.
Haus Burger



2. Mazzucchi
Velmi malá vesnička, ve které je asi něco okolo patnácti domečků, takže si umíte představit, jak dokonalý klid zde panuje. Ihned jak jsme přijeli, přivítala nás usměvavá hostitelka Darya a vše nám ohledně našeho obydlí vysvětlila. Velké pozitivum bylo to, že v ledničce byly i nějaké potraviny jako mléko, vajíčka, jogurty, máslo atd., dokonce nám Darya upekla i domácí chléb. Všechno bylo v naprostém pořádku, ještě lepší než jsme očekávali. Pokud se tedy chystáte např. na Tre Cime nebo Lago di Sorapis, tak jako my, vřele doporučuji.
Discover Italy 2R



3. Malcesine
Toto ubytování se nachází v kopci nad centrem městečka Malcesine a je zde poněkud horší přístup. Naše hostitelka však parkovala ve dvoře i s dodávkou, a tak se tam nejspíš nějak dostat dá😀.
Ubytování bylo pěkné, vypadalo stejně jako na fotkách. Bylo trošku menší, s jedním oknem a nacházelo se v tom nejspodnějším patře domu, u nás v ČR bychom to nazvali sklepem😀. Díky tomu tam bylo taky poměrně dost vlhko, takže ručníky neměly moc šanci uschnout. Je tu však sušák, který si můžete dát na dvorek. Když zvážím cenu za noc v této lokalitě, tak to nakonec nebylo až tak zlé a ty dvě noci se tam dají vydržet.
Monolocale Rocchetta

4. Verona
S naším původním ubytováním byly problémy, protože nám majitel napsal necelých 48 hodin předem, že se vyskytla chyba a musejí nám naše ubytování zrušit. Jeho cena byla něco málo přes 1700 kč za noc. Nakonec jsme tedy narychlo museli shánět nové ubytování, které bylo o hodně dražší, zato jsme bydleli jen pár set metrů vedle arény. Parkování bylo kousek od ubytování, ale bylo soukromé. Ubytování bylo moc pěkné, odpovídalo fotkám na airbnb.
Verona

5. Pisa
Toto ubytování se nachází asi 30 minut od Šikmé věže. Byt se nachází v posledním patře bytovky, vchod má číslo popisné 4. Hostitel nás čekal přímo v bytu a my bohužel z ulice hned nepoznali, kde ubytování najdeme. Nakonec jsme naštěstí našli a pán nám všechno vysvětlil ohledně bytu a také nám dal tipy na jeho nejoblíbenější pizzerii a restauraci. Byt byl krásný a celkem prostorný, největším plusem byla terasa, která se táhla skoro po celém obvodu bytu. Na letní večery ideální, my zde však moc času nestrávili kvůli dotěrným komárům. Fotky odpovídají realitě, wifi zde byla super.
La casina

6. Chianciano Terme
Tohle ubytování jsem našla kvůli městečku Montepulciano, do kterého jsem se chtěla podívat. Hostitel poslal svého tatínka, aby nás došel ubytovat. Ihned se nás zeptal, jestli mluvíme italsky a když zjistil, že ne, tak si pohotově zapnul překladač, který nám převáděl jeho informace do angličtiny. Parkovalo se na nedalekém veřejném parkovišti. Fotky odpovídají. Jediným problémem zde byla wifi, která se nechtěla připojit.
Chianciano Terme



7. Montemerano
Malý domeček se nachází v historickém centru tohoto městečka, a tak musíte nechat auto na veřejném parkovišti, asi dvě minutky od ubytování. Ubytování má samoobslužný systém check-inu, takže se s hostitelkou ani nepotkáte. Najdete tu nějaké trvanlivé potraviny od samotné hostitelky, ale také potraviny, které tu nejspíš nechali cestovatelé před vámi. Wifi je zde velmi silná. Toto ubytování vřele doporučuji, pokud chcete navštívit Cascade del Mulino, protože je to jen necelých 10 minut cesty autem.
Montemerano



8. Řím
Tohle ubytování bych si už znovu nevybrala, raději bych si připlatila za něco lepšího. Na airbnb vypadal pokoj skvěle, hostitelka (Carla) měla jen dobré hodnocení a na inzerátu bylo uvedeno, že parkování je v ceně. Ideální. My s ní bohužel takové zkušenosti nemáme. Kolem 13:00 jsme jí napsali, že budeme v Římě okolo 14:30-15:00, v 15:00 jsme totiž měli check-in. Před půl třetí jsme dorazili na místo a čekali, co se bude dít. Hostitelka nám napsala, že ještě uklízečka uklízí, a tak můžeme dojít až na těch 15:00, byli jsme s tím v pohodě a čekali tedy až budeme moct jít dovnitř. Zatím nám Carla napsala instrukce na jaký zvonek zazvonit a kam jít. Asi 15:04 jsme se vydali i s autem k paneláku, protože pod domem byly garáže. Přítel zvonil na zvonek, a tak ho uklízečka pustila dovnitř, stále jsme ale nevěděli, kde máme zaparkovat, protože v okolí nebylo kde, navíc se nám tam nikde nechtělo nechávat auto plné věcí. Na otázky ohledně parkování hostitelka vůbec neodpovídala. Já tedy zůstala v autě a přítel si šel pro klíče od ubytování. Dovnitř ho pustila uklízečka, která uměla anglicky maximálně slovo "Hello" a nějak se od ní dozvěděl, že "parking no". Carla stále neodpovídala, tak se přítel naštval a šel jí zavolat. Telefon taktéž zvedla až po několikátém pokusu a řekla, že parkovat máme v ulici, že je tam stejně většina lidí v práci, pak odjedou a bude tam volno. No, když je u ubytování uvedeno parkování v ceně, tak si představuji něco jiného.
Pojďme ale dál, pokoj vypadal jako na fotkách. Co se nám ale nelíbilo, byla postel. Byla to spíše taková železná konstrukce, na které byla položená matrace. Postel se hýbala a vrzala s každým přetočením, v noci to bylo samozřejmě super. Další problém nastal, když jsme si chtěli uvařit jídlo. V naší malé kuchyňce byl pouze elektrický ohřívač, který bohužel nějak nefungoval a pokaždé, když jsem ho zapnula, tak se zas během pár sekund vypnul. Vařit jsme si chodili tedy do druhé kuchyně, která patřila slečně, která v tomto bytě bydlela. Další problém byl s vodou, která se měnila z ledové na vařící a bylo peklo si zde vůbec umýt vlasy. Když jsme psali hostitelce třetí den našeho pobytu, jestli jsou zde někde toaletní papíry, zase se ani nepokoušela odpovědět, ale další den, když jsme se jí ptali, kde máme nechat klíče od pokoje, tak nám odepsala během pár minut. Wifi byla celkem v pohodě, což je asi jediné plus na tomto ubytování.
Rome Code & Bike



9. Piano di Sorrento
Tohle ubytování jsme sehnali ještě těsně před odjezdem do Itálie a byli jsme za něj opravdu rádi. Všechno vypadalo tak, jako na fotkách. Jediná výtka by byla asi k posteli, která byla sice hezká a pohodlná, ale trochu vrzala a v noci jsme se tedy moc nevyspali. Co bylo ale velikánské plus na tomto ubytování, tak to bylo vypůjčení skútru od hostitele, který nám dal ještě malou slevu. Za 24 hodin vypůjčení jsme zaplatili 40 €. Parkovali jsme tedy u hlavní silnice, ale nebyl žádný problém.
Casa indipendente



10. Scoppito
Scoppito se sice nachází ve vnitrozemí a asi v okolí nic moc není, ale pokud budete projíždět z jednoho konce Itálie na druhý, tak jako my, určitě doporučuji! Ubytování se nachází v přízemí domu a hostitel Alessandro se svou rodinou bydlí v prvním patře. Vchod je oddělený. Parkování je přímo na dvoře u domu. Tohle ubytování bylo opravdu super a klidně bych tam zůstala i další dvě noci navíc. Pozitivem bylo, že jsme dostali od hostitele dost jídla na snídani a tím největším plusem bylo, že zde měli dataprojektor, do kterého se dala zapojit flashka, takže sledování filmů bylo ve velkém. 😀

11. Benátky
S tímto ubytováním byly bohužel taky trochu problémy. Jak máme ve zvyku, dávali jsme hostiteli vědět dopředu, kdy asi tak dojedeme. Když už jsme byli na místě určení, zastavili jsme auto u silnice a přítel psal hostiteli Robertovi, že už jsme dojeli. Bohužel jsme nevěděli, který dům to přesně je, ale podle fotek jsem odhadovala, který to asi bude. Na balkoně seděl pán s paní, vykládali si a on pořád civěl do mobilu. Podle fotky jsme usuzovali, že to budou nejspíše oni. Tak jsme ještě chvíli čekali, co se bude dít. Přítele už to však nebavilo, tak Robertovi zavolal. Až v tuhle chvíli si hostitel všiml, že jsme mu již předtím psali, že jsme na místě a konečně nás přišel uvítat. Parkovali jsme po celou dobu ubytování na ulici kousek od domu, ale všechno bylo v pohodě. Vybavení vypadalo tak, jako na fotkách. Jedinou výtku bych měla k tomu, že tam bylo poměrně chladno a postel byla tak neskutečně rozvrzaná, že jsem na ní spala jen já a přítel byl raději na gauči.
B&B Venezia

To už by asi bylo vše, co se týče ubytování v Itálii a příště už si budete moct přečíst o výletech v Dolomitech.

2 komentáře:

Všem moc děkuji za komentář :)