středa 28. prosince 2016

Šetřím, šetříš, šetříme?

Jste šetřílci a nebo nenapravitelně utrácíte stejně jako já? Já bych si chtěla našetřit na nějaké dražší věci ale taky i na výlety a cestování. Pro ty, kteří jsou stejní jako já jsem si připravila pár tipů, jak se snažit neutrácet a šetřit, sepsala jsem tabulku na šetření pro rok 2017 a taky vám ukážu jak na vlastní pokladničku. :)




Tip #1
Chodíte rádi po nákupních centrech a utrácíte? Já tedy miluji nakupování oblečení a jsem schopná v obchodě nechat i několik tisíc. Poslední rok ale využívám novou metodu. Vždycky když se mi nějaký kousek líbí, tak si řeknu: Opravdu je to tak pěkné? Opravdu to potřebuji? Využiji ho a nebo si ho obleču jen 2x za rok? No a až si tyhle otázky zodpovím, tak většinou daný kousek i odložím zpět do regálu. 😀
Samozřejmě to neplatí u všeho, když něco opravdu moc chci, tak si to i koupím. 

Tip #2
Možná tohle bude znít divně, ale já si za každý díl seriálu vhodím do kasičky 1 kč. Jelikož jsem milovník seriálů, tak se mi to tam snad brzy nahromadí. (I když většina těch seriálů má teď pauzu 😔😁). Pokud máte rádi něco jiného, tak to aplikujte třeba na onu věc. 


Já jsem vymyslela 2 tabulky na šetření. Ta první je spíše pro ty, kteří už pracují a tedy i vydělávají. Pro nás ostatní je spíše tabulka druhá, i když i s tou budu mít problémy, ale kdybych šetřila méně, tak na konci roku v té kasičce skoro nic nebude. Samozřejmě můžete šetřit po menších částkách např. 10 kč každý týden, nebo 3 kč první týden, 6 kč druhý týden, atd., ale musíte počítat s tím, že ty částky nebudou moc vysoké.



Kasičku na šetření si můžete koupit v kdejakém obchodě, ale taky si ji můžete doma lehce vyrobit. Stačí vám jen nějaký tubus např. od Mixit, Pringles, atd. a nějaký pěkný balicí papír nebo třeba do sklenice, kterou si taky něčím oblepíte. 
Tohle jsou mé pokladničky. První je tubus od Pringles oblepený balicím papírem z Tesca a druhou jsem jen tak splácala ze sklenice od medu a takové chlupaté bavlnky. U obou kasiček mám víčka přilepeny sekundovým lepidlem, abych se do nich nedostala.

3 komentáře:

  1. Já jsem docela "šetřílek", takže když si něco koupím, opravdu to musí stát za to. Ale někdy na mě přijde takové období, kdy jsem schopná si koupit i kdejakou blbůstku. Ale většinou moc neutrácím. Nápad na kasičky a tabulky na šetření se mi líbí, asi se do toho pustím.

    Travel and fun with Kate

    OdpovědětVymazat
  2. Já pořád šetřím, akorát nějak nevím na co :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak mě se šetřit nedaří našetřím pár stovek a hned je někde uvalím :-D takže letošní rok vyhlašuji za rok šetření a budu se snažit našetřit větší částku.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat

Všem moc děkuji za komentář :)