neděle 7. ledna 2018

Seriály #3

Ahoj! 🙌
Po roce jsem tady zase se seriály, které jsem viděla v uplynulých dvanácti měsících.
Články z minulých let můžete najít zde: Seriály 1Seriály 2

Game of Thrones
Kontinent, kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, začínají sužovat nepokoje. Všech Sedm království Západozemí - pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený starobylou Zdí, která chrání království před pronikáním temnoty - je zmítáno bojem dvou mocných rodů na život a na smrt o nadvládu nad celou říší. Zemí otřásá zrada, chtíč, intriky a nadpřirozené síly. Krvavý boj o Železný trůn, post nejvyššího vládce Sedmi království, bude mít nepředvídatelné a dalekosáhlé důsledky...
Výpravný seriál HBO Hra o trůny, podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina, zachycuje soupeření o moc mezi králi a královnami, rytíři a odpadlíky, lháři a šlechtici. Na počátku požádá král Robert Baratheon, jehož žena Cersei pochází z rodu bohatých a bezohledných Lannisterů, lorda Eddarda Starka, aby přijel na jih a pomohl mu spravovat království poté, co záhadně skonal jeho pobočník. Zároveň trůn z východu ohrožuje dospívající princezna Daenerys s bratrem Viserysem, jejichž rod Targaryenů vládl Západozemí mnoho let předtím, než byl krvavě sesazen. A proslýchá se také, že se dějí podivné věci na hranicích, severně od Zdi, kam odjíždí Jon Snow, Nedův nemanželský syn, aby se stal členem bratrstva, jenž je zavázáno přísahou království chránit.

Zdroj: https://www.csfd.cz/

Není asi moc lidí, kteří by nevěděli, co je to Game of Thrones neboli Hra o trůny. Já ho měla na seznamu seriálů celkem dlouho a minulý rok v lednu jsem se konečně odhodlala a pustila si první díl. Popravdě, první minuty mě moc nebavily a říkala jsem si, co je to za blbost.Tuto chvíli je ale potřeba překousnout a dívat se dál, protože pak vás seriál vtáhne do děje (tedy alespoň u mě tomu tak bylo). Na seriál jsem se dívala od ledna do konce srpna, kdy končila sedmá řada a už se nemůžu dočkat osmé, která bude poslední. Bohužel se na ni bude čekat ještě další rok.



13 Reasons Why
Teenager Clay Jensen se jednoho dne vrátí domů ze školy a na zápraží najde záhadnou krabici, na které je napsané jeho jméno. Uvnitř krabice objeví několik audiokazet, jež nahrála Hannah Bakerová, jeho spolužačka a tajná láska, která před dvěma týdny tragicky spáchala sebevraždu. Na nahrávkách Hannah odkrývá emocionální deník popisující třináct důvodů, kvůli kterým se rozhodla ukončit svůj život. Skrz dvojité vyprávění Hannah a Claye Thirteen Reasons Why ukazuje složitý a srdcervoucí příběh zmatku a zoufalství, které diváka hluboce ovlivní.

Zdroj: https://www.csfd.cz/

Tento seriál mě bavil od samého začátku až do konce. Všech 13 dílů jsem byla napjatá, protože předem nevíte, co máte od dalších dílů očekávat a smrt Hanny jsem snad i obrečela. V tomto roce by se měla objevit i druhá řada a já jsem celkem zvědavá, jestli bude mít takový úspěch, jako ta první. Zajímavostí může být, že producentkou tohoto seriálu je například i Selena Gomez.


Riverdale
Seriál začíná ve chvíli, kdy v městečku Riverdale umře místní premiant Jason Blossom. Archie Andrews je obyčejný teenager, ale po letním neštěstí si uvědomí, že se chce stát muzikantem. Jeho otec je stavařem, nelíbí se mu synovo rozhodnutí a je rozhodnutý zjistit, co za ním stojí. Muzikantem se chce Archie stát i přes skutečnost, že znenadání skončil jeho zakázaný románek se školní učitelkou zpěvu paní Grundyovou. Jak to všechno dopadne? Dokáží Archie, Veronica, Betty a jejich přátelé ustát maloměstský život a jeho temné stránky?


Zdroj: https://www.csfd.cz/

Riverdale jsem si oblíbila hned s prvními díly. Seriál o typické americké střední škole s fotbalisty, roztleskávačkami, zpěvačkami a nevím s čím vším ještě. To zní celkem jako nuda, ale díky oživení, které přinese smrt jednoho ze studentů, mě seriál opravdu bavil. Tedy alespoň první řada. Druhá řada už není takový boom jako ta předchozí. Některé díly jsem se opravdu nudila, ale v některých se zase konečně dělo něco pořádného. Každopádně jsem zatím viděla pouze půlku, protože má seriál zrovna krátkou pauzu, ale začne již během příštích týdnů. 


 iZombie
Olive "Liv" Morre je studentka medicíny, která se po jedné vysokoškolské pařbě probudí jako zombík. Aby zůstala alespoň částečně lidsky při smyslech, musí pravidelně svačit mozky mrtvol. Jako každodenní asistentka koronera o ně na pitevně nouzi nemá, ale s každým snědeným mozkem, se jí do hlavy dostanou vzpomínky mrtvého. Díky této nově nabyté superschopnosti se před Liv otevírá možnost velké výzvy. Spolupracovat na vyšetřování kriminálních zločinů.

Zdroj: https://www.csfd.cz/

Můžu říct, že iZombie je mým nejoblíbenějším seriálem, který jsem minulý rok viděla. Nemám zrovna v oblibě filmy se zombíky, ale v iZombie je to z jiného úhlu pohledu. Zombíci zde nejsou jen hloupé příšery, ale takový skoro obyčejní lidé, s větší silou, bledší pletí a na některé se dá i docela dobře dívat. Určitě doporučuji! 


Na to, že je začátek ledna a zkouškové, už jsem zhlédla 5 dílů dalšího seriálu, takže za rok zas možná budu mít o čem psát. 😀
Pokud máte nějaké tipy na fajn seriály, tak mi je určitě napište do komentářů. Díky! 😊

8 komentářů:

  1. Riverdale taky miluju :)
    Pěkný článek :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Got je nejlepsi, 13 reasons why me podle prvního dílu úplně nezaujal. Další neznam, ale mrknu, diky za inspiraci :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem za minulý rok zhlédla 13 Reasons Why a na konci prosince jsem se pustila i do GoTka a chytlo mě to :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  4. Hru o trůny i 13 Reasons Why sleduji a jsem z nich nadšená. O Riverdale mi pořád někdo říká a iZombie mě taky zaujalo. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na GoT koukám už od začátku a až teď jsem si koupila knížku, kterou mám rozečtenou. Jinak jsem asi ještě dítě, ale úplně jsem si oblíbila American dad.. No a ještě taková nostalgie - HIMYM. ♥ To prostě miluju.
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížky od Martina bych si taky chtěla jednou pořídit. ♥

      Vymazat
  6. 13 Reasons Why zrovna sleduji a GoT je taky boží...:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  7. Game of Thrones mě chytlo až někdy v polovině první série, na první díl jsem se pokoušela dívat dvakrát než jsem ho vůbec zvládla zhlédnout, ale jak tě to jednou pohltí, tak už tě to nepustí - teď je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Na 13 Reasons Why se chci teprve podívat, někdo tenhle seriál miluje, někdo ne - chci si udělat vlastní názor. První seriál Riverdale mě naprosto pohltila a já si tenhle seriál zamilovala, ale co si myslím, že byla chyba ze stranu seriálu je velký počet epizod v druhé sérii, rozhodně je slabší než první a příběh není tak ucelený, plus některé herecké výkony jsou podle mě dost slabé. Já si nejvíc zamilovala za poslední rok seriál Stranger Things a dále anime Tokyo Ghoul a Shiki.

    OdpovědětVymazat

Všem moc děkuji za komentář :)