úterý 10. října 2017

Vídeň 2017

8.9.2017 jsme vyrazili směr Vídeň. Problém nastal ihned po prvním ujetém kilometru, a tak jsme se vrátili zase domů, protože jsem si myslela, že jsem zapomněla adaptér na paměťovou kartu. Všechno jsem prohledala, ale adaptér nikde, byla jsem tedy odkázána jen na jednu kartu.Ta naštěstí bohatě stačila, i když jsem adaptér našla po cestě do Vídně.😔
Dorazili jsme asi za 3 hodiny. Zaparkovali jsme v podzemních garážích, které nás vyšly po dvou hodinách na celkem draho, přeci jen jsme byli v centru, ale s tím jsme počítali. Naší první zastávkou byl Hunderwasserhaus. Tento dům je dílem Friedensreicha Hundertwassera a dříve fungoval jako ubytování pro sociálně slabší, nyní je turistickou atrakcí. O pár ulic dál se nachází KunstHaus, který slouží jako muzeum. 










Druhou a časově nejnáročnější zastávkou byla ZOO, která je nejstarší na světě. Byla založena v roce 1752. Nachází se v centru města a její rozloha je 17 ha. V ZOO se nachází okolo 8500 zvířat a 700 druhů. Jelikož se nachází ZOO v centru města, tak je všechno jakoby nacpané na sobě a není tam žádná stezka, po které byste mohli jít prostě dopředu. Tudíž chodíte od jednoho bodu k dalšímu, ale pak se zase vracíte, protože jste ještě nebyli tam a tam. Tímto se to bohužel stává trochu chaotičtějším a vaše nohy jsou velmi brzy unavené. Kromě typických zvířat, které uvidíte asi v každé ZOO jako lvi, tygry, žirafy a slony, zde můžete vidět koaly, pandy, lední medvědy a taky třeba různé druhy tučňáků. 














Na posledních fotkách nejsou zachyceny větvičky a listí, ale hmyz. 😁

Poslední zastávkou byly zahrady zámku Schönbrunn, kde už jsem sice byla, ale neviděla jsem úplně všechno. Bohužel ani na tomto výletě jsme ze zahrad neviděli úplně všechno, ale bylo toho opravdu hodně. Zahrady jsou opravdu nádherné, dřív jsem tu byla jen v zimě, kdy bylo všechno holé a tak to nepůsobilo, tak skvěle, jako teď. Pokud vylezete na velikánský kopec ke Gloriette, uvidíte na velkou část Vídně. Co vám chci ale doporučit, je to, abyste si zaplatili vstup a vyšli po schodech až na vrchol této stavby. Já osobně jsem byla opravdu unešena. Dokonce jsem překonala na tu chvilku i svoji fóbii z výšek, i když se mi tam celkem točila hlava. 😁














A co vy, byli jste někdy ve Vídni? Co se vám nejvíce líbilo? 😊

5 komentářů:

  1. Bola som vo Viedni na vianočných trhoch a bolo to tam čarovné :) krásne fotky

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky. :) Ve Vídni jsem byla na vánočních trzích a také jsem byla nadšená. Atmosféra tam byla úžasná. :)

    Čtu, maluju a tvořím

    OdpovědětVymazat
  3. Ten zámek vypadá tak suprově :) my bychom se s přítelem do Vídně chtěli podívat, tak snad nám to vyjde. Jinak mě překvapilo, že je Vídni nejstarší zoo na světě, to by mě třeba nenapadlo :D :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  4. Ty fotky jsou fakt krásné. Já jsem byla ve Vídni asi 2x a to jen na vánoční trhy :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké fotky. :) Vídeň vypadá nádherně, taky se tam chci někdy v blízké době podívat. :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat

Všem moc děkuji za komentář :)