pátek 6. ledna 2017

Seriály #2

Ahoj všichni!
Rok se s rokem sešel a já můžu aktualizovat verzi článku Seriály #1. Za rok 2016 jsem stihla shlédnout několik seriálů. To víte, konečně je víkend, žádná škola a i když byste se měli učit, tak si raději zapnete nějaký ten díl, který během uplynulého týdne vyšel. Já tedy začnu se seriály, které jsem již viděla celé a potom ty, které ještě pokračují.

The Carrie Diares
Carrie Bradshaw (Anna Sophia Robb) nedávno přišla o matku a spolu s otcem a sestrou se snaží nějak dál fungovat. Začíná nový školní rok a Carrie doufá, že se letos vše změní. Mohl by tomu napomoci nový spolužák, kterého zná Carrie již z dřívějška, Sebastian Kydd (Austin Butler), a stáž v právnické firmě, kterou jí otec najde ve městě, které Carrie miluje, na Manhattanu v New Yorku. Carrie ovšem netouží po kariéře v právní sféře, miluje módu, psaní a vše kolem. Když v jednom z Newyorských krámů potkává Larissu Loughton, která jí nakonec nabízí stáž v časopise Interview, je jasné, že se její život změní. Carrie se zamotává do spirály lží, které mají ochránit její nový život před otcovým nesouhlasem, prožívá si první lásku a zlomené srdce a spolu s kamarády hledá cestu životem a své místo v něm.
Tento seriál se mi strašně moc líbil a opravdu mě mrzelo, když musel skončit. Tak jsem si pro útěchu koupila alespoň knížky, podle kterých je seriál napsaný. 



My Mad Fat Diary
Seriál se odehrává v roce 1996. Rachel ‚Rae‘ Earl je 16letá dívka, která se vrací z psychiatrické léčebny, kde strávila 4 měsíce kvůli svému pokusu o sebevraždu a kvůli své nespokojenosti se svým tělem. Žádný návrat ale není snadný, obzvlášť když se vracíte ke střelené matce, která si za dobu vaší nepřítomnosti do domu nejen nastěhovala svého přítele, který je v zemi nelegálně, ale taky všem řekla, že jste místo v léčebně byli na prázdninách ve Francii. Opustit tak bezpečné místo, kde si Rae za dobu čtyř měsíců našla přátele, kteří ji přijímají bez výhrad, vrátit se a snažit se zapadnout zpátky do světa, kde ji v podstatě nikdo nezná, je tak nesnadnou cestou. Před Rae ale stojí nejtěžší úkol. Aby ji mohlo přijmout její okolí, což je nejen kamarádka z dětství Chloe a její parta, musí se nejdřív naučit mít ráda sama sebe.
My Mad Fat Diary se mi líbil, ale chvílemi mě celkem i nudil. Já mám ale takovou úchylku a to tu, že když se na něco začnu dívat, tak v 97,5% to musím taky dodívat. Seriál se odehrává ve východní části Anglie a pokud se tedy budete chtít podívat, bude možná chvilku trvat, než si zvyknete na jejich přízvuk. :D


Kráska a zvíře
Půvabná vyšetřovatelka z newyorského oddělení vražd Catherine se už devět let snaží zjistit, kdo zabil její matku. Během toho incidentu ji zachránil tajemný tvor, napůl člověk, napůl zvíře. Catherine přestává doufat, že by záhadu někdy rozluštila. Pak ji ale vyšetřování vraždy zavede na stopu bývalého lékaře, který údajně zemřel během vojenské mise v Afghánistánu. On jediný jí může dát odpovědi...
Seriál Kráska a zvíře neboli taky známý jako Beauty and the Beast mě začal bavit hned s prvním dílem. I kdyby se mi seriál nelíbil, tak určitě za to stojí pohled na krásného Vincenta Kellera, který je pastvou pro oči. 😍😀
1. a 2. série mě bavily nejvíce, 3. série už mě spíše nudila, ale 4. už se zase celkem dala a u posledního dílu jsem si dokonce i poplakala. 😁




Scream Queens
1. série: Sesterstvo Kappa Kappa Tau na Wallace University, v jehož čele je zábavná a zároveň nemilosrdná Chanel Oberlinová, je ohroženo životem zničenou děkankou Cathy Munschovou, jejíž cílem je změnit školní systém. A aby toho nebylo málo, po kampusu řádí maniak v obleku školního maskota , který pokračuje ve vraždách, jež začaly před dvaceti lety.
2. série: Poté, co Cathy Munschová opustila univerzitní kampus, se rozhodla otevřít si vlastní nemocnici, jejímž cílem je léčit těžko léčitelné nemoci. Z nejasných důvodů se rozhodne oslovit Chanel a její soukmenovkyně s tím, aby v ústavě začaly pracovat, a ony nakonec souhlasí. Zatím ovšem netuší, že se blíží nová, tentokrát zelená hrozba.
Seriál Scream Queens mě ze začátku moc neoslovil, ale i tak jsem ho sledovala dál. Poté mě začal bavit až do posledního dílu 1. řady, bohužel druhá řada už mi přišla taková slabší.



American Horror Story
  • Murder House - Tato podívaná nás zavede na předměstí L. A. do domu, ve kterém se událo několik záhadných úmrtí. Děj seriálu sleduje rodinku z Bostonu, procházející si těžkou krizí. Aby rodina krizi zažehnala, přestěhují se právě do tohoto domu se záhadnou historií, kde chtějí začít nový život. Problémy však stále přetrvávají a navíc tajemná moc domu začne ovlivňovat obyvatele a jejich životy nevybíravým způsobem.
  • Asylum - Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude, společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem a jejich podřízená, sestra Mary. Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson a sadistický vědec Dr. Arthur Arden. Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová, aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné.
  • Coven - Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady?
  • Freak Show - V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv.
  • Hotel - Tentokrát zavítáme (jak už název napovídá) do prostředí tajemného hotelu Cortez. Detektiv John Lowe vyšetřuje řetězec hrůzných vražd v Los Angeles. Tajemný tip ho odkáže právě na hotel Cortez, jehož obyvatelé jsou z velmi (h)různých prostředí. Jste připraveni se ubytovat?
  • Roanoke - V pořadí již 6. série hororového seriálu American Horror Story nese podtitul "My Roanoke Nightmare". Pár Matt a Shelby se z Los Angeles stěhují do Severní Karolíny, kde si pod vidinou nového začátku (po předchozích tragických událostech) kupují dům. Ten s sebou ale přináší hrůzy, se kterými jistě nepočítali. "My Roanoke Nightmare" se v úvodu pyšní tím, že jde o první sérii, která je natočená podle skutečné události.
Co se týče mě, tak mám asi nejraději Coven, Murder House a Freak Show. Asylum mě taky celkem bavilo, Hotel mám na předposledním místě a Roanoke je natočeno opravdu zvláštním způsobem, ani nevím, jaký z toho mám dojem. Chvílemi se mi 6. série líbila a potom zase ne..a pořád dokola.




Zdroje: 


6 komentářů:

  1. Bezva inspirace, ze zmíněných znám jen American Horror story u kterého jsem viděla 3 série:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Scream Queens jsem sledovala možná tři díly, to mě moc nechytlo. Za to AHS mám docela ráda, i když jak které série, Murder House mám nejradši, ale Roanoke byl docela propadák :/

    OdpovědětVymazat
  3. Super, díky za inspiraci! Já z těchto viděla jen AHS :))

    BLOND SITE.CZ

    OdpovědětVymazat
  4. Scream queens jsem také viděla, ale více se mi líbila 1. série tu druhou jsem ani nedokoukala. Moc pěkný článek a blog. Také jeden píšu a byla bych moc ráda kdyby ses podívala. Přeji ti mnoho úspěchů a lásky.
    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/ JORIES

    OdpovědětVymazat
  5. NA The Carrie Diares jsem jeden čas koukala, ale pak už mě to nějak přestalo bavit, ale SEx ve městě miluju :)

    Já ted pravidelně koukám na The vampire diaries, Pretty little liars a pak mám pár seriálů, na které koukám, jen když mám náladu a nudím se :D Supernatural, Teen wolfs apod. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, na My mad fat diary jsem se taky kdysi dívala, ale už si to vůbec nepamatuju :D

    Z AHS je moje srdcovka Murder House, protože prostě Tate a Violet ❤

    OdpovědětVymazat

Všem moc děkuji za komentář :)