středa 11. ledna 2017

Jak na obočí?

Určitě všichni víme, že obočí hodně určuje, jak bude náš obličej vypadat, ale spousta dívek a žen v jakémkoli věku mají s obočím problémy. Buď je jejich obočí tenké, široké, mají špatný tvar nebo ho mají daleko od sebe, atd. Dneska tedy sepíšu, jak si své obočí upravuji já.



Neříkám, že já mám své obočí dokonalé, to v žádném případě! Alespoň se ale snažím, aby vypadalo co nejlépe. Tvar obočí by se měl vytvarovat podle typu obličeje. Tohle jsem já nikdy nedělala, ale myslím si, že to moje ke mně sedí. 



Dále by se měl tvar určovat podle linií, tak jako na tomto obrázku. Přiznávám, ani podle tohoto jsem se nikdy neřídila a před osmi lety na to taky doplatila. No, mladá a blbá. Bylo mi 12 a já si chtěla se svým ošklivým obočím něco udělat, tak jsem začala trhat od začátku, a tak mi obočí nezačínalo u koutku oka, ale až někde nad bělmem. Díky tomu mám teď pravé obočí na začátku trošku řidší, ale přemýšlím nad koupením ricinového oleje, tak snad pomůže.


Já používám na úpravu obočí tyto tři štětce a obyčejné stíny na oči - šedý a černý. Někdy bych si chtěla pořídit stíny na obočí od NYXu, jelikož je to jediná značka, u které jsem našla paletku s barvami, které potřebuji. 


Omlouvám se za příšerné fotky z mobilu, ale trošku se mi třepaly ruce a tak to není úplně ostré. 😟
Tohle je moje obočí bez jakéhokoli zásahu, takže jako první si obočí vytrhám. 


Poté si vezmu štětec č. 1 a obočí si zčešu do požadovaného tvaru.


Jako další krok udělám to, že si vezmu štětec č. 2 a od nakresleného bodu směrem po černé šipce své obočí vykreslím tmavším stínem, pak si vezmu štětec č. 3 a udělám to samé na druhou stranu od bodu, ale se světlejším odstínem. Já budu muset své obočí už zase zastříhnout, protože, jak si můžete všimnout, tak mi nejde zkrotit a jednotlivé chloupky mi nedrží pohromadě. 


No a takhle nějak vypadá konečná verze z dálky. 


Pokud se chcete pobavit, tak tady je historie mého obočí a moje staré fotky. 😓😃
Tady je malá Martinka, která měla ještě své přirozené obočí jako dva slimáčky. 


Poté přišla již zmiňovaná změna a já si obočí vytrhala, a tak bylo trošku dál od sebe, než mělo. 


Další etapou bylo obočí, které jsem si celkem hodně vytrhala. 


Pak přišel nástup na střední školu a samozřejmě mé obočí zase potřebovalo změnu. Tak jsem si ho nechala dorůst, ale udělala další chybu. Malovala jsem si ho pomocí černé tužky na obočí. 



V roce 2015 jsem konečně pochopila, že to tak dál nepůjde. Obočí protrhala, začala dokreslovat stíny, ale ten tvar zase nic moc.


No, a tak jsem došla až k nynější podobě, kdy mám své obočí konečně alespoň trochu ráda. 


12 komentářů:

  1. Myslím, že jsi urazila docela velký kus cesty a Tvoje obočí se mi líbí moc! :) Mám nejraději tenhle tvyr "do špičky" a hlavně ho máš přirozené, ne takovéto namalované instagramové! :) Já sama jsem s obočím pořád nespokojená, i když už se také nedá srovnat s tím, jak vypadalo dříve! :D

    www.lifestylebirdie.com

    OdpovědětVymazat
  2. Na mě nemáš - já si ho ve dvanácti zase trhala od zadu, takže mi končilo ještě někde nad bělmem - no hrůza :D Ricinový olej mi při bolestivém (psychicky) dorůstání hodně pomohl, doporučuju! I moje obočí urazilo velký kus cesty a až najdu odpovídající barevný odstín na dokreslování, který mi stále nějak uniká, budu u cíle! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To muselo být taky dobré :D Tak to jsem ráda, že olej pomohl, už se těším, až si ho koupím. :)

      Vymazat
  3. Říká se, že na první trhání se má chodit raději ke kosmetičce, která tvar vždy vytvaruje správně. Já jsem se touto radou neřídila a své obočí jsem si vytrhala sama. Musím říct, že se svým nynějším tvarem obočí jsem více než spokojená. Obočí mám světlounké, takže také musím dokreslovat, ale jsem líná a dokresluji pouze jednou barvou, aby to vypadalo přirozeněji obočí si vždy několikrát pročísnu a ani není poznat, že je to kresleno jednou barvou :D

    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych řekla pravdu, tak ve 12 mě vůbec nenapadlo, že bych s tím mohla jít ke kosmetičce. :D

      Vymazat
  4. Já se přiznám! Obočí si netrham ani neupravují a popravdě nemyslím, že by to byla chyba. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, pokud se ti tvé obočí líbí takové jaké je, tak je to jenom dobře. :)

      Vymazat
  5. :DDDDD já si nikdy takhle obočí netrhala, když mi bylo 12 :D bolelo mne to :D a když jsem s tím v 15 začala, tak jsem znala to rozdělení obočí, ten obrázek kdy má začínat, kdy končit..:D chodila jsem totiž na výtvarku a tam jsme to brali :D takže jsem se tím už snažila řídit, tak to zas taková katastrofa nebyla :D jinak pěkný článek :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mě to taky hrozně bolelo, vždycky jsem měla slzy v očích. Babička mi ale vždy říkávala: "Parádo trp", a tak jsem radši pro tu "krásu" trpěla. :D Děkuji :)

      Vymazat
  6. Ja som si obočie začala trhať asi tak v 15tich. Samozrejme som si ho vyrhlala dosť radikálne a na tenko, pretože sa mi nepáčilo moje prirodzené. Prirodzene ho mám biele,takže ho skoro vôbec nevidno. Potom som si ho farbila na tmavo hnedo,čo sa vôbec nechodilo k mojim vlasom. Posledný pol rok som si ho občas len dokresila svetlohnedou ceruzkou a trham si ho len minimálne. Asi mám najlepšie obočie vôbec :D skvelý článok, prešla si si dlhú cestu s tvojím obočím. Myslím že ho máš veľmi pekné, ale aj to na strednej škole si mala dobré :)

    OdpovědětVymazat

Všem moc děkuji za komentář :)