sobota 23. ledna 2016

Seriály #1

Ahoj všichni, dneska se trochu rozpovídám o seriálech. V minulém článku jsem vypsala mých hoodně oblíbených filmů, ale nic jsem o nich nenapsala. Seriálů jsem samozřejmě až tolik neviděla a proto k nim i něco málo napíšu.

Seriály, které jsem viděla: 


How I Met Your Mother/Jak jsem poznal vaši matku

Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví svým dětem, jak poznal jejich matku. Děj seriálu se tedy odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Ted bydlí se svým kamarádem Marshallem a jeho přítelkyní Lily. Další postavou je balič Barney, který si užívá život plný sexu a zábavy. Nakonec je zde reportérka Robin, do které se Ted zamiluje.
Seriál mě bavil, ale musím přiznat, že 9 sérií je prostě moc a seriál se jen zbytečně natahuje.






Gossip Girl/Super drbna

Gossip Girl je americký seriál natočený podle knižní předlohy od Cecily von Ziegesar. Zavede nás do života New Yorské smetánky, ale zároveň i do života obyčejných lidí. Co mají společného? Všichni navštěvují elitní školu na Manhattanu, kde je královnou Blair Waldorfová, jejíž život se zdá být na první pohled perfektní. Má bohaté rodiče, je populární, má krásného přítele, ale nemá zas až tak šťastný život. Gossip Girl nám ukáže, že peníze opravdu nejsou všechno a že problémy má každý jedinec. A ty se začnou nořit na povrch, když se do města vrátí její někdejší přítelkyně Serena Van Der Woodsenová, která před časem odešla bez rozloučení na internátní školu...
Úplně první seriál, který jsem snad viděla celý a hlavně jsem ho viděla asi 2x nebo 3x. Takže můžu říct, že mě bavil a konec byl pro mě celkem nečekaný. 


Seriály, které sleduji:

Pretty Little Liars/Prolhané krásky

Hlavními hrdinkami je několik přítelkyň, jejichž skupina se rozpadne poté, co jedna z nich (Alison) zmizí. O rok později začnou zbylé slečny dostávat zvláštní zprávy od někoho, kdo se podepisuje jako "A" a vyhrožuje, že odhalí veškerá jejich tajemství, včetně těch, která jsou velmi stará a mohla o nich vědět jedině Alison. Je jejich podezření správné? Uvidíme...
Myslím, že většina holek ví, o jaký seriál se jedná. Seriál mě bavil, ale mohl skončit tak 4. řadou. Teď už se to jen zbytečně protahuje a opravdu se dívám už jen kvůli tomu, abych se dozvěděla, kdo bude A.


2 Broke Girls/2 $ocky

Příběh se odehrává v New Yorku a zaměřuje se na dvě servírky. Max pochází z chudé rodiny. Caroline se sice narodila do bohatství, ale opustilo ji štěstí a tak se musí živit jako servírka v brooklynské restauraci. Tyhle dvě se rychle skamarádí a vysní si společnou kavárničku. Jediné, co jim na cestě za jejich snem brání je počáteční kapitál 250 000 dolarů.
Seriál má zatím 5 sérií a stále mě baví. Hlavně jsem zvědavá, jestli se udrží a bude diváky i nadále bavit a nebo skončí, protože děvčata stále nemají ještě ani desetinu z jejich kapitálu.


Once Upon a Time/Bylo, nebylo

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek..
Tento seriál má zatím první půlku 5. řady a druhá se chystá na začátek března (už se nemůžu dočkat). Ze začátku mě seriál bavil, ale pak se to nějak přetočilo o 180° a dívala jsem se na něj spíše jen z "povinnosti", abych se dozvěděla, jak vše dopadne. Teď už mě ale zase moc baví a opravdu se těším na pokračování.


Hellcats/Superkočky

Marti studuje práva na univerzitě Lancer v Memphisu, ale jen díky stipendiu. Ve chvíli, kdy o něj přijde, je její další studium ohroženo a jí nezbývá nic jiného než získat co nejrychleji jiné. Když zjistí, že i roztleskávačky, které si říkají Hellcats, mají svá stipendia, rozhodne se zkusit stát se jednou z nich, ačkoli je nesnáší. Díky svému neotřelému vystoupení na konkurzu a tomu, že dříve dělala gymnastiku, se jí podaří dostat se do týmu, ale tím její problémy nekončí. Některým roztleskávačkám je trnem v oku a její místo v týmu, a tudíž i stipendium, možná nebude tak jisté, jak čekala. Navíc kvůli škrtům dostane celý tým roztleskávaček nůž na krk – musí se umístit v národním kole, jinak je zruší.
Seriál mě baví, ale bohužel má jen jednu řadu.


Seriály, které jsem viděla, ale chci je zase vidět: 

Tyhle seriály jsem viděla a už si je nepamatuji, protože jsem je viděla, když mi bylo tak kolem 5 - 10 let.

Charmed/Čarodějky

Phoebe (Alyssa Milano) přišla v New Yorku o práci, a tak se vrací do San Francisca za svou jedinou rodinou, dvě sestrami. Její starší sestra Piper (Holly Marie Combs) ji přivítá s nadšením, ale nejstarší z nich, Prue (Shannen Doherty) ne. Obviňuje Phoebe z toho, že kvůli ní se jí rozpadl vztah. Ještě v ten stejný večer si Phoebe a Piper hrají se starou spiritistickou tabulkou a její ručička začne ukazovat sama od sebe písmena, z kterých vznikne slovo podkroví. Phoebe se tam vydá a najde starou, rodinnou knihu kouzel. Prečte z ní zaklínadlo a to obnoví moc všech sester, kterou v nich uspala jejich babička, když byly ješte malé. Druhý den sestry zjistií, že každá z nich má jinou schopnost. Prue má telekinetické schopnosti, Piper umí zmrazovat čas, Phoebe mívá předtuchy budoucnosti. Brzy se ukáže, že není všechno tak jednoduché, jak se na první pohled zdálo. Musí bojovat s démony, čaroději, prožívají komplikované životní situace a především se snaží utajit své schopnosti před okolním světem.


The O.C./O.C. 

Ryan Atwood je se svým starším bratrem zadržen při krádeži auta. Jako veřejný obhájce je mu přidělen Sandy Cohen. Sandymu chlapec připomíná sebe v mládí, a proto se mu rozhodne pomoci. Když Ryana matka vyhodí z domova, vezme ho k sobě. Sandy s bohatou manželkou Kirsten a synem Sethem žije v bohatém městečku Newport v komunitě stejně majetných a snobských lidí. Ryan se rychle spřátelí se Sandyho synem Sethem, který je trochu zvláštní a nedaří se mu zapadnout mezi povrchní spolužáky.


Buffy the Vampire Slayer/Buffy, přemožitelka upírů

V každém pokolení je jedna vyvolená. Vyvolená, aby bojovala proti upírům, démonům a jiným zlým silám. A aby s nimi navždy skoncovala... je to přemožitelka. Buffy je na první pohled obyčejná holka, která se od svých spolužáků liší tím, že je vyvolená pro boj s upíry. K tomu aby přeprala a zlikvidovala všechny démony potřebuje pomoc školního knihovníka Gilese, napraveného upíra Angela, nejlepší kamarádky Willow a kamaráda Alexe.


Zdroje:

  • http://www.csfd.cz/
  • http://www.serialzone.cz/
  • http://www.edna.cz/

A co vy a seriály? Doporučili byste mi nějaký? :)






9 komentářů:

  1. Pretty Little Liars miluji! Na každý díl se těším. A na Čarodějky jsme kolukaly se ségrama jako malý a zbožňovaly jsme to. Jinak vždycky jsem si říkala co jsou 2 Broke Girls, protože skoro pořád to někde vidím, ale nikdy jsem si o tom sama více nic nezjistila, ale zní to zajímavě, takže už vím co budu dělat večer ;-)

    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ako som poznal vašu matku je najlepší seriál navždy <3
    som rada že to malo 9 serii pretože každá časť bola super a stále na to dívam na prima love, ale aj online :)
    Po anglicky je to ale 100000x lepšie ako po česky... vlastne všetko je lepšie v origináli ako predabované :)

    www.sjuzn-blog.blogspost.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, se divím, že někdo ještě Buffy zná! :D To by seriál, když mi bylo tak 9-10 let a v tu dobu jsem ho milovala snad nejvíce.
    Dvě socky bych ráda rozsledovala, protože mi ho kamarádka doporučuje už dlouho a docela se mi zalíbil příběh seriálu... :)

    OdpovědětVymazat
  4. jsem asi ostuda, ale žádný jsem neviděla :D Krásný blog !:)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  5. Gossip Girl absolútne zbožňujem ♥ Rovnako aj knihy. Páči sa mi nápad a baví ma sledovať seriálovú teenegerskú smotánku. Pretty Little Liars patrí taktiež k mojim seriálovým obľúbencom. Ak by som ti mala doporučiť nejaké seriály, tak by to určite boli: The Vampire Diaries, The Originals, The Carrie Diaries či The Fosters :)

    thebeautyworldbysima.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za tipy, The Carrie Diares jsem viděla jen prvních pár dílů, ale plánuji to napravit. :)

      Vymazat
  6. Pretty Little Liars miluje, taktiež aj Big Bang Theory :) sledujem tiež Teen Wolf a How I Met Your Mother mám rozpozerané :)
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat
  7. Once upon a time, 2 broke girls a HIMYM jsou nejskvělejší seriály, které jsem kdy viděla! Pokud chceš ještě vtipný a zajímavý seriál, tak doporučuji Baby daddy. Hodně se mi líbily také seriály Reign, Merlin a Dracula.

    INKA blog

    OdpovědětVymazat
  8. Čarodejnice boli fakt skvelé. Ten seriál som milovala a tuším videla každú jednu časť. Dosť dlho to dávali aj na markíze a potom som si ho sťahovala. Fakt nádhera. Once upon a time som na tom tak isto, pozerala som ho dlho ja neviem ani koľko sérií možno 4. Tie prvé boli fajn, no potom tam postupne začali umierať dôležité postavy a ten dej už nejako padal takže som ho sledovať prestala.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Všem moc děkuji za komentář :)